Stor-Elvdal

stor-elvdal

Koppangtunet (Foto: CanStockPhoto)

Vis overnatting og aktiviteter i Stor-Elvdal

 

Stor-elgens rike

Stor-Elvdalen er en veldig stor kommune i areal. Det er 130 km mellom det nordlige punktet Atnsjømyrene ned til Hovda Rasteplass på riksvei 3 i sør. På en rasteplass mellom Koppang og Atna ruver en kjempestor elg-skulptur – visstnok verdens største. Hovedveien mellom Østlandet og Trøndelag går gjennom kommunen, og mange har gjennom tidene stanset opp på ferden for mat og overnatting. Stor-Elvdal har flotte områder for jakt, fiske og friluftsliv.

Tettsteder

Det største tettstedet er Koppang hvor kommune-administrasjonen ligger. Det finnes også dagligvaresentra, vinmonopol og tjenesteytende næringer. Lenger nord ligger Atna – et mindre tettsted enn Koppang. I sentrum kan man finne den karakteristiske, gule retro-kafeen Glopheim Kafé.

Skianlegg

Det finnes ski- og akemuligheter på aktivitetsparken Tekna park i Koppang. Anlegget har 2 heistrekk for alpint, 3 bakker for snowtube, langrennsløype og varmebu. Det finnes også en enkel skibakke med skiheis på Skjerdingen Høyfjellshotell på veien mot Ringebu, men skianlegget er ikke kontinuerlig i drift.

Sollia

Veien til Rondane begynner fra Atna oppover vakre Sollia. Dalen strekker seg opp til Atnasjøen. Turiststedene der kan orientere om jakt- og fiskemuligheter, samt et nettverk av oppkjørte skiløyper. Sollia har beholdt sjarmen fra tidlige tider. En attraksjon er den lille kirken Sollia kirke som ligger skjult fra riksvei 219.

 

Video by Lahya Klash

 

Steder av interesse

Tekna park (Koppang)
Sollia
Glopheim Kafé (Atna)
Stor-elgen (rasteplass mellom Koppang og Atna)

 

 

Hvordan reise dit?

Rørosbanen med tog til Koppang stasjon. Med bil langs Rv 3 som går gjennom kommunen. Fra Hjerkinn, Rv 27 til Enden og Rv 219 til Atna. Fra Ringebu – Friisvegen (sommeråpen).

 

stor-elvdal

Fra Sollia i Stor-Elvdal (Google.com)

>> Vis overnatting og aktiviteter i Stor-Elvdal <<

Klikk på linken over.

Se også

Alvdal
Folldal
Rendalen
Kvitfjell, Ringebu

Kart

Været