Rendalen

Bull museet i Rendalen (Foto:ScanStockPhoto)

Vis overnatting og aktiviteter

Tettsteder

Det største handelssenteret er Åkrestrømmen i nordenden av Storsjøen. Der finner man blant annet den store campingplassen Storsjøsenteret. Andre tettsteder er Otnes litt lenger nord på fylkesvei 30. Tettstedet Øvre Rendalen ligger enda lenger nord på fylkesvei 30. Her ligger kommuneadministrasjonen, Bullmuseet og Rendalstunet.

Vintersport

Renåfjellet Hytte- og alpinsenter er et komplett alpinanlegg med utleie av utstyr og overnatting i hytter. For øvrig finnes det flere turskimuligheter. Overnattingsstedene kan gi nærmere opplysninger.

Steder av interesse

Jutulhogget ligger kun en kort avstikker fra riksvei 3 i Alvdal. Fra et utsiktspunkt kan man skue ut over Nord-Europas største canyon.

Otersteinen, eller Storsten, ligger cirka en mil sør for Åkrestrømmen på østsiden av Storsjøen. Dette skal være Norges tredje største frittstående stein.

Bullmuseet ligger like sør for tettstedet Øvre Rendalen. Plassen er fra 1700-tallet og har tidligere vært prestegård. I dag er det omgjort til Rendalen bygdemuseum og Bullmuseet til minne om Jacob Breda Bull som skildret livet i Rendalen, blant annet gjennom fortellingen om Vesleblakken.

Fiskevollen ligger på østsiden av Sølensjøen. Det er et gammelt tun med fiskeboder brukt i eldre tider til storstilt notfiske. I dag er det et kommunalt friluftsområde med gode muligheter for forskjellige typer av sportsfiske.

 

Jutulhogget, Rendalen 2019 – Tor Fodstad

 

Hvordan reise dit?

Med kollektivtrafikk kan man ta Rørosbanen til Koppang stasjon og buss 180 eller 860 til Rendalen. Bussene går morgen og ettermiddag langs fylkesvei 30. Med bil går riksvei 3 gjennom Rendalen, og man kan enten ta av ved Hanestad mot Øvre Rendalen eller, – hvis man kommer fra syd – ta av ved Koppang og følge fylkesvei 30 langs vakre Storsjøen mot Åkrestrømmen, Otnes og Øvre Rendalen.

>> Vis overnatting og aktiviteter <<

Klikk på linken over.

Se også

Stor-Elvdal
Engerdal
Alvdal
Folldal

Kart

Været