Kvitfjell, Ringebu

Kvitfjell vestside med nye bakker.

Vis overnatting og aktiviteter i Kvitfjell, RIngebu

 

 

Ferdselsåre til Østerdalen

Ringebu er et knutepunkt for trafikk mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Faktisk finnes det tre krysningsmuligheter over fjellet. Den ene er Friisvegen over Ringebufjellet, – den andre er riksvei 27 til Enden og deretter riksvei 219 over Sollia til Atna. Tredje alternativ er riksvei 27 og 29 mellom Ringebu og Alvdal.

Tettsteder

Tettstedet Ringebu kaller seg for «Landsbyen Ringebu». Det passer godt. Landsbyen har ikke bare kommune-administrasjon, supermarkeder og Vinmonopol, men også en hyggelig gågate og tverrgater med både restauranter, bakerier og gode butikker. Varene til Annies Pølsemakeri er kjent langt utenfor Gudbrandsdalens grenser.

Tettstedet Fåvang ligger cirka 10 km lenger sør. Etter at E6 ble ledet utenfor sentrum, har tettstedet flyttet seg mot veien, nærmere bestemt inntil «truck-stoppen» ved E6. Om sommeren er det en trygg badeplass for både barn og voksne mellom bensinstasjonen og E6.

Kvitfjell

Alpinanlegget på Kvitfjell ble utviklet i forbindelse med Vinterlekene i 1994. I årene etter er det utviklet store hytteområder, samt at skianleggene er kraftig utvidet bl.a. på vestsiden av fjellet. Fjellområdene på vestsiden har løypenett knyttet til løypene fra Skeikampen. Man kan for eksempel gå på ski til Sjøsetra og Prestkampen – og videre til Skeikampen – om man orker.

 

kvitfjell

Vestsidevegen mot Kvitfjell med utsyn mot Fåvang.

Fåvangfjellet

Rett opp fra Fåvang sentrum kommer man opp til tradisjonelle seterområder som fremdeles drives av fjellgårdene omkring. Skotten seter og Tannseter er også populære hytteområder.

Ringebufjellet

Fra fjellbygda Venabygd kan man komme opp på snaufjellet mot Østerdalen. Områdene er popuære utfartssteder, spesielt for turister på vei mellom Gubrandsdalen og Østerdalen. En artig attraksjon er fjelltoppen «Muen» som er formet som en halvmåne. Det er merket tursti fra parkeringen opp til varden som ligger på 1424 meter.

Imsdalen

Ringebu strekker seg helt over til Østerdalen. Imsdalen er en liten sidedal til Østerdalen. Men selv om den ligger inntil Koppang og Stor-Elvdal kommune, tilhører den Ringebu kommune. Ennå finnes det mennesker som gikk på skolen i dalen, som om vinteren var uten veiforbindelse til kommuneadministrasjonen i RIngebu.

 

kvitfjell

Parti fra RIngebufjellet.

Steder av interesse

Kvitfjell Alpinanlegg
Ringebu stavkirke
Friisvegen/Friisbua
Muen (turvei på Ringebufjellet)
Iskjørkja (turvei ved Tromsa)

Hvordan reise dit?

Det beste kollektivalternativet er sannsynligvis tog fra Oslo til Lillehammer og Nordfjordekspressen (Vy) videre til Ringebu Skysstasjon (eneste stoppested i regionen). Med bil kan man følge skiltene langs E6. Fra sør svinger man av ved Fåvang, krysser Gudbrandsdalslågen mot vest og følger skiltene. Vær oppmerksom på at Kvitfjell Vest har separat vei og avkjøring fra Vestsidevegen. Fra nord kan det lønne seg å svinge av ved Ringebu og ta Vestsidevegen sørover hvis du skal til Kvitfjell hovedstasjon der hotellene ligger. Fra øst kan man om sommeren kjøre Friisvegen fra Atna til Ringebu sentrum. Om vinteren er det helårsvei fra Atna til Enden (Rv 219 og videre Rv 27 til Frya eller til Ringebu sentrum.

 

>> Vis overnatting og aktiviteter i Kvitfjell, Ringebu <<

Klikk på linken over.

Se også

Ringebu kommune: Nærturer >>

Vinstra, Fefor, Gålå
Hafjell, Øyer
Folldal
Stor-Elvdal

Kart

 

 

kvitfjell

Ringebu stavkirke.

Været