Femundsmarka, Engerdal

femundsmarka

Kanoer i nasjonalparken (Foto: ScanStockPhoto)

Vis overnatting og aktiviteter

Tett på naturen

I Engerdal bor man tett på naturen, til alle årstider. Femunden er Norges 3. største innsjø og ligger på 600 moh. omgitt av skog og villmark. I tillegg finnes sjøene Isteren og Galtsjøen, samt flere små sjøer forbundet med bekker og elver. I kommunen finner man også åser og fjellandskap med seterbruk.

Tettsteder

Engerdal sentrum er det største tettstedet med kommuneadministrasjon og gode handlemuligheter. Det mindre tettstedet Drevsjø ligger 18 km lenger nord. Siden det er ganske lange avstander i kommunen, – og i gamle dager ikke lett å komme seg frem – så finnes det kirker og nærbutikker på andre steder rundt omkring. Disse stedene er Elgå, Sømådal og Søre Elvdal. Sistnevnte er en liten og meget sjarmerende kirke.

Femundsmarka nasjonalpark

Nasjonalparken med variert vassdrag av små og større vann forbundet med bekker og elver, et eldorado for sportsfiskere. Det er ideelt for kano og fine stier for fotturer. Husk å ta med myggmidler, da det kan være mye mygg og knott. Fiskeslagene i nasjonalparken er harr, ørret, røye, abbor og gjedde. Gjedda holder seg mest i de laveste vassdragene. Det finnes også sik og lake i sjøene. Flere av overnattingsstedene rundt Femunden er tilpasset villmarksturister – og kan være fine utgangspunkter for fotturene.

M/S Fæmund II

I sommersesongen trafikkeres Femunden av egen ferge – Fæmund II. Den går daglig innom 5-6 steder langs sjøen. Båten er stasjonert i Synnervika, Røros, hvor det er rikelig med parkeringsmuligheter. Kommer du fra Engerdal, kan Elgå være et fint utgangspunkt for å ta båten. Se rutetider og stoppesteder her >>. Du kan ta med telt, fiskestang og kano på båten.

 

femundsmarka

Parti fra Båtstø Camping, Elgå. (Foto: Google.com)

Hvordan reise dit?

Med kollektiv transport fra Oslo er Trysilekspressen fra Nor-Way Bussekspress beste alternativ. Den går ofte – og like effektivt som egen bil. Ta da Trysilekspressen til Trysil Busstasjon og buss nummer 150 videre til Engerdal – Drevsjø – med endestasjon på Femundtunet. Bussene mellom Trysil og Engerdal går cirka hver annen time – siste buss 20.15. Med bil fra Oslo kjører du riksvei 25 fra Elverum mot Trysil. Ved Nybergsund fortsetter du oppover Trysildalen på fylkesvei 26 forbi Jordet til Engerdal. Fra Trondheim lønner det seg å kjøre om Røros. Fra Møre er det raskest å kjøre opp til Tolga og deretter fylkesvei 26 nedover mot Engerdal.

For transport inn til Femundsmarka kan du parkere ved Synnervika (Røros kommune) eller Elgå og ta båten Fæmund II inn i marka.

>> Vis overnatting og aktiviteter <<

Klikk på linken over.

Se også

Destinasjon Femund Engerdal – Severdigheter >>

Rendalen
Trysil

Kart

 

Været