Rena og Osen

furutangen

Utsikt fra Furutangen (Kilde: Furutangen.no)

Vis overnatting og aktiviteter

Åmot kommune

Rena og Osen ligger i Åmot kommune.

Rena er det største tettstedet og ligger på vestsiden av kommunen, inntil riksvei 3 med fjellet mot vest og Glomma mot øst. Birkebeinerrennet starter her, nærmere bestemt på Tingstadjordet cirka 3 km vest for sentrum. Tidligere Rena kartongfabrikk lå i sentrum av Rena mot Glomma. I dag er det bare fabrikkpipa og enkelte bygninger som står igjen. Om man skal peke ut nye hovednæringer, må det være at Rena i dag er et skolesentrum med Høgskolen i Innlandet og Rena Leir som er Hærens hovedbase i Sør-Norge.Turisme kan vel også nevnes. Rena sentrum har en stor flott campingplass med skjermet badevann.

Osen ligger på østsiden ved Osen-sjøen og høydedraget mot Trysil. Nordenden av sjøen er kledd med fin hvit sand og kan minne om det man finner i syden. I høydedraget mot Trysil finnes Furutangen – et hyuttefelt med skitrekk.

Skisport

Birkenåsen Rena alpin og skisenter ligger på vestsiden av Rena med adkomst fra riksvei 3 ved Hovdmoen. Alpinanlegget har 2 heiser og 6 nedfarter. Hjemmeside renaalpin.no.

Furutangen skisenter ligger på nordøst for Osen-sjøen. Det har 2 heiser og 5 nedfarter. Furutangen er et nytt hytteområde med muligheter for å leie både utstyr og overnatting. Hjemmeside furutangen.no/skisenter.

Golf

Sorknes Golfklubb ligger nedenfor skisenteret på Birkenåsen. Hjemmeside sorknesgk.no.

Andre severdigheter

Skramstad seter (Birkebeinerrennet)
Deifjellet
Blikufjellet
Glomma, Renaelva Osensjøen (fiske)
Osmundsand strand i nordenden av Osensjøen

Hvordan reise dit?

Med kollektivtrafikk kan man ta Rørosbanen til Rena stasjon. Med bil tar man riksvei 3 fra Elverum. Med bare 2 timers kjøring fra Oslo er Rena passe avstand for helgeturer. Fra Engerdal og Trysil er det mulig å kjøre fylkesvei 215 via Jordet over Slettås mot Rena.

>> Vis overnatting og aktiviteter <<

Klikk på linken over.

Se også

Trysil
Stor-Elvdal
Folldal

Kart

Været