Trysil

Alpinsteder

Skianleggene på Trysilfjellet drives av det svenske selskapet Skistar. Det finnes i alt 4 forskjellige skianlegg rundt fjellet. Disse er:

Turistsenteret i øst med 12 heiser og 22 løyper.
Skihytta i sør med 5 heiser og 12 løyper.
Høyfjellsenteret/Fageråsen i nord/nordvest med 12 heiser og 22 løyper.
Høgegga i nordøst med 3 heiser og 13 løyper.

I Ljørdalen – en parallelldal til Trysildalen mot vest ligger Fulufjellet alpinsenter. Det er et mindre skianlegg med 9 nedfarter, ake- og kjelkebakke – svært barnevennlig.

Hytte, hotell eller camping

Trysil er vel tilrettelagt for å ta i mot turister. Det finnes et stort tilbud av hytter til leie for kortere eller lengere perioder, hoteller med alle bekvemligheter og rettigheter, samt campingplasser med hytter rom og leiligheter. Tenk over hvilke tilbud du vil utnytte deg av. Gå på ski rett ut fra hytta? Ski in- ski out? Ha tilbud om spise- og utesteder i gangavstand?

Innbygda

Innbygda regnes som Trysil sentrum. Utvalget av butikker, spisesteder og servicesteder er som i en by og er dimensjonert for å betjene hyttefolk og ferierende hele året.

 

Trysil (Foto: CanStockPhoto)

Jordet

Tettstedet Jordet ligger vel 15 km nord for Innbygda. Fra Jordet kommer du inn til hytteområdene i Eltdalen (ærtdal’n) og Trysil-knut Fjellstue med store løypenett for turski. Fra Jordet kan du komme over til Rena, eller fortsette nordover til Engerdalen.

Ljørdalen

Dette er en parallelldal til Trysil-dalen. Den ligger lenger mot vest. Her finner du hytteutleie – nye hytter – overnattingstilbud, skianlegg, turmuligheter og fiske.

Svenskehandel

Nærheten til Sverige gir selvfølgelig også muligheter for svenskehandel. Helt syd i Trysil ligger Långflon på sydsiden. Det er kun et lite grensehandelområde hvor man kan kjøpe basisvarer. Nærmeste Systembolag og større butikker ligger i Höljes sentrum, 29 km sør for Långflon.

Hvordan reise dit?

Trysilekspressen benyttes mye av fastboende Tryslinger når de skal til Oslo. Det er et fint alternativ til egen bil, og stanser på flere av skistedene. Med bil tar man riksvei 25 fra Elverum mot Nybergsund og fylkesvei 26 videre oppover Trysildalen. Til Ljørdalen fortsetter man riksvei 25 gjennom Nybergsund, og tar av på Østby fylkesvei 564 til Ljørdalen.

 

Trysil vinter (Foto: ScanStockPhoto)

>> Vis overnatting og aktiviteter <<

Klikk på linken over.

Se også

Rena og Osen
Engerdal

Kart

 

Været