Lillehammer

lillehammer

Lillehammer sett fra sør (Foto: ScanStockPhoto)

Vis overnatting og aktiviteter

 

Barnas sommer-Lillehammer

Hunderfossen Eventyrpark, Barnas Bondegård, Lilleputthammer, Maihaugen og Olympiaparken har trukket barn til Lillehammer i mange år. Nå forbereder byen seg på feriegjestene. Les mer >>

 

Byen

Lillehammer har beholdt mye av sitt særpreg, spesielt i et belte langs Storgata med lav trehusbebyggelse og gamle industrilokaler. Storgata har et rikt utvalg av butikker, spisesteder og tjenesteytende næringer. Lav trehusbebyggelse er som på begynnelsen av 1900-tallet. Gågata gir et imponerende inntrykk om vinteren.

Mjøsa

Lillehammer er den nordligste av Mjøsbyene. Norges eneste dampskip, Skibladner, legger til her. Sent på høsten trekker lågåsilda oppover, og det er har i lang tid vært drevet fiske etter denne sjeldne laksefisken.

 

Gudbrandsdalen

Byen danner Gudbrandsdalens sørligste punkt eog er et administrativt sentrum for dalen, med blant annet sykehus, sorenskriver og tinghus. De Sandvigske Samlinger, Maihaugen, inneholder gamle bygninger og gjenstander fra Gudbrandsdalen og oppført i et eget parkanlegg i byen. Lillehammer er et godt utgangspunkt for å utforske dalen. Da får du litt av både by og land.

Fjellområdene

Nordseter ligger på 850 meters høyde. Hyttegrenda tilhører Lillehammer kommune og ligger vel 14 km i nordøstlig retning. Også Sjusjøen ligger i tilknytning til byen selv om området hører til Ringsaker kommune. Fra Lillehammer kan du ta buss til både Hafjell og Skeikampen alpinanlegg. Disse stedene ligger i passe avstand for å ta dagsturer med og uten ski.

lillehammer

Maihaugen (Foto: CanStockPhoto)

Steder av interesse

Maihaugen
Storgata (gågata)
Mesnaelva (fottur)
Olympiaparken
Hunderfossen Eventyrpark
Barnas Bondegård
Norsk kjøretøyhistorisk museum
Strandtorget shopping

Hvordan reise dit?

Tog hver time til og fra Oslo S.
Nordfjordekspressen (Vy)
Bil via E6
Skibladner (sesong)

>> Steder for overnatting og aktiviteter <<

Klikk på linken over.

Se også

Lillehammer.com Opplevelser >>

Hafjell, Øyer
Nordseter
Sjusjøen

Kart

Været