Hafjell, Øyer

Vintermorgen på Hafjell (Foto: Wenche Engebrethsen/ScanStockPhoto.com)

Vis overnatting og aktiviteter

 

Tettstedene

Det er 3 tettsteder langs E6 gjennom Øyer. Lengst i sør, på Granerudmoen, er det et stort handels- og servicesenter i nærheten av Hafjell skisenters nedre område. I tillegg til forretninger, restauranter og servicesentre, finner man også overnattingsmuligheter på hotell eller i leiligheter. Kommuneadministrasjonen ligger litt lenger nord i kommunen, på Tingvoll. Det er dette som regnes som Øyer sentrum. Enda lenger nord, nord for Skarsmo-tunnelen, ligger Tretten ved utløpet av Losnavannet. Tretten og Tingvoll (begge dalsider) ligger bare en kort kjøretur unna alpinanlegget og Hunderfossen.

Fjellområdene

På Hafjells gamle setergrender, som Mosetra, Lisetra og Slåsetra, ligger i dag moderne hyttegrender. Øyerfjellet har imidlertid vært et yndet turistmål også før skianlegget og hyttefeltene ble bygget ut. Fra Hafjelltppen mot sørøst ligger Hornsjøen Høyfjellshotell. Fra Tretten i nord, kommer man opp på fjellet rundt store fjellområder som Vålsjøen og Gopollen. Her finner man gammel seterdrift, fiskevann og multemyrer.

Steder av interesse

Nærheten til Hunderfossen gir tilgang til en rekke aktivitetstilbud for hele familien.

Hafjell alpinanlegg
Hafjell Golfklubb
Lilleputthammer
Hafjell Hotell Lekeland
Hunderfossen Eventyrland
Barnas Gård (Hunderfossen)
Norsk kjøretøyhistorisk museum
Norsk Vegmuseum
Stavsplassen ridehall og Stavsmartn

Hvordan reise dit?

Tog hver time på dagtid mellom Oslo og Øyer eller Nordfjordekspressen til Lillehammer, deretter buss 141 til Øyer eller til Tretten sentrum.
Bil langs E6.

>> Vis overnatting og aktiviteter <<

Klikk på linken over.

Se også

Hafjell.no >>

Lillehammer/Nordseter
Skei, Gausdal, Espedalen
Kvitfjell Ringebu

Kart

Været