Beitostølen og Bygdin

beitostølen

Feriehus på Beitostølen (Foto: Einar Bog/ScanStockPhoto.com)

Vis overnatting og aktiviteter

Beitostølen

Ett av landets eldste feriesteder etter moderne konsept. Suksessfaktorene er at det ligger 900 meter over havet med flott utsikt, snø om vinteren og ved foten av Jotunheimen. I dag har Beitostølen Skisenter 12 nedfarter fra hovedanlegget og 6 nedfarter i Raudalen på andre siden av dalføret. Raudalen tilbyr brattere bakker for mer øvede utøvere. Det finnes for øvrig svært gode muligheter for turski samt spesielle aktiviteter som kjelkeaking og snærafting. Beitostølen tilbyr overnatting i alle prisklasser. Selvhushold, hoteller med spa og matopplevelser.

Heggenes

Heggenes ligger 16 km sydover langs riksvei 51. Det er der kommuneadministrasjonen, skolene og kommunale tjenester for Øystre Slidre ligger.

 

bygdin

M/S Bitihorn (Kilde: Google Maps)

Bygdin

Rundt sjøen Bygdin finnes det flotte muligheter for turer og toppturer. Man kan ta båten “M/S Bitihorn” til Torfinnbu og gå tilbake. Man kan gå Bitihorn og Synshorn. Bygdin ligger i Vang kommune, men mange velger å overnatte på Beitostølen.

 

beitostølen

Fra sentrum (Kilde. Google Maps)

Valdresflya

Veien mellom Beitostølen og Randsverk går over fjellet. Det høyeste partiet er 1389 meter over havet og svært vakkert. Veien er vinterstengt fra desember til omkring 1. april. Fra Bygdin går det også vei over til Skåbu i Gudbrandsdalen.

Hvordan reise dit

Valdresekspressen har rute mellom Oslo og Beitostølen. Turen tar 3 timer og 47 minutter. Om sommerhalvåret går denne også over Valdresflya og stanser da på Bygdin og Gjendesheim. Med bil kjører du E16 til Fagernes og tar av riksvei 51.

 

beitostølen

Hytteefelt(Kilde: Google Maps)

> Vis overnatting og aktiviteter <<

Se også

Skiheisen på Facebook >>

Filefjell, Tyin, Vang i Valdres
Røn, Vaset
Fagernes, Aurdal

Kart

Været